Backlink-urile sunt sfântul graal al SEO și unul dintre parametrii principali pe care Google îi folosește pentru a determina autoritatea și relevanța unui site web. Obținerea de backlink-uri este dificilă, deoarece nu puteți cere direct cuiva să se lege la site-ul dvs. fără să păreți un spammer. Și, pe măsură ce Google a devenit mai inteligent de-a lungul anilor, își poate da seama când legăturile sunt nesincere sau nu sunt relevante pentru utilizatori. Un backlink este un link de intrare de pe un alt site web; în esență, un backlink este orice link care indică site-ul dvs. de pe un alt site web. Acest articol detaliază tot ce trebuie să știți despre backlink-uri și despre modul în care acestea influențează clasamentul dvs. în motoarele de căutare. Continuați să citiți pentru mai multe informații despre de ce aveți nevoie de backlink-uri, ce tip de link-uri vă oferă cel mai bun impuls, unde să găsiți backlink-uri de înaltă calitate și câte link-uri ar trebui să aveți, precum și sfaturi pentru a le obține!

Ce este un backlink?

Un backlink este orice legătură care indică site-ul dvs. de pe un alt site. Google analizează numărul și calitatea backlink-urilor pe care le are site-ul dvs. ca fiind una dintre principalele modalități de a determina autoritatea site-ului dvs. Cu cât aveți mai multe backlink-uri, cu atât mai multă autoritate are site-ul dumneavoastră. Cu cât site-ul dvs. are mai multă autoritate, cu atât va apărea mai sus pe prima pagină a Google pentru termenii de căutare relevanți. Google analizează, de asemenea, calitatea backlink-urilor către site-ul dvs., ceea ce înseamnă că dorește să vadă link-uri din surse relevante și de încredere. De exemplu, dacă cineva scrie o postare pe blog despre modul în care produsul dvs. i-a schimbat viața și face un link către site-ul dvs., acesta este un backlink de calitate! Obținerea de backlink-uri de calitate este una dintre cele mai bune modalități de a vă îmbunătăți clasamentul în motoarele de căutare.

De ce sunt importante backlink-urile?

Backlink-urile sunt Sfântul Graal al SEO și unul dintre principalii parametri pe care Google îi folosește pentru a determina autoritatea și relevanța unui site web. Obținerea de backlink-uri este dificilă deoarece nu poți cere direct cuiva să se lege la site-ul tău fără să pari un spammer. Cu toate acestea, obținerea de backlink-uri poate fi o mică provocare, dar nu trebuie să vă faceți griji! Există o mulțime de modalități de a le obține fără a trimite spam peste tot link-ul dvs. sau a vă enerva cititorii. Aici intervine marketingul prin articole! Obținerea multor backlink-uri de înaltă calitate este una dintre cele mai bune modalități de a vă îmbunătăți clasamentul în motoarele de căutare, mai ales dacă site-ul dvs. este relativ nou. Dacă doriți ca site-ul dvs. să fie relevant pe termen lung, trebuie să vă construiți autoritatea de la început. Backlink-urile sunt unul dintre parametrii cheie pe care Google îi folosește pentru a determina autoritatea site-ului dvs. și, cu cât puteți obține mai multe backlink-uri de înaltă calitate, cu atât mai repede va urca site-ul dvs. în SERP-uri.

Diferite tipuri de backlink-uri

Există mai multe tipuri diferite de backlink-uri pe care le puteți obține. Acestea pot include postări de invitați, partajări în social media, linkuri de la bloguri conexe sau chiar revendicări de linkuri. Link reclamation este atunci când preluați un link care are o sursă proastă sau care nu mai este relevant și îl folosiți pentru a face un link către site-ul dumneavoastră. Multe strategii de creare de link building nu mai sunt eficiente, dar există câteva care încă merită și care vă vor ajuta să obțineți mai multe backlink-uri de înaltă calitate către site-ul dvs.

Următoarele tipuri de linkuri pot ajuta la creșterea autorității site-ului dvs. și la urcarea în clasamentul Google.

– Guest Posts: Crearea și publicarea unui articol de blog invitat pe un alt site web despre un subiect legat de industria dvs. este una dintre cele mai eficiente modalități de a obține backlink-uri de calitate. Doar asigurați-vă că alegeți site-urile potrivite pentru a posta ca invitat!

– Share-uri sociale: Obținerea partajării conținutului dvs. pe rețelele sociale este o modalitate rapidă și ușoară de a obține un backlink către site-ul dvs. Pur și simplu, faceți conținutul dvs. partajabil și încurajați-vă adepții să îl posteze pe conturile lor de social media.

– Postări de blog conexe: Crearea unui articol de blog legat de subiectul site-ului dvs. și publicarea acestuia pe un blog care are o cantitate decentă de autoritate este o altă modalitate eficientă de a obține backlink-uri.

– Alte site-uri de autoritate: De asemenea, puteți obține backlinkuri de calitate de la alte site-uri de autoritate contribuind la conținutul lor. De asemenea, vă puteți folosi propriul conținut pentru a vă lega de alte site-uri de autoritate din industria dvs.

Unde să găsești backlink-uri de calitate in Romania

In Romania, singurul site de unde puteti obtine backlink-uri de calitate cu autoritate mare este rankyseo.ro. Veti gasi peste 200 de backlink-uri si ghiduri cum sa adaugati backlink-urile pe cele peste 200 de site-uri cu autoritate. De asemenea vei gasi si peste 1400 de site-uri unde poti publica guest posts.

De câte backlink-uri aveți nevoie?

Aceasta este o întrebare frecventă, dar nu există un număr exact de link-uri de care aveți nevoie pentru a vă poziționa în top în Google. Numărul de backlink-uri de înaltă calitate de care aveți nevoie pentru a vă clasifica bine depinde de mulți factori, cum ar fi competitivitatea nișei dvs., autoritatea site-ului dvs. și multe altele. Deci, din păcate, nu există o modalitate reală de a ști de câte backlink-uri aveți nevoie pentru optimizarea motoarelor de căutare (SEO). De aceea, este important să vă concentrați pe calitate mai mult decât pe cantitate atunci când vine vorba de construirea de backlink-uri. De exemplu, dacă aveți un site web despre fitness și doriți să vă poziționați pentru cuvântul cheie “echipament de gimnastică”, vă confruntați cu o concurență puternică. În loc să încercați să obțineți o grămadă de linkuri de calitate scăzută din surse sumare, ați putea să ajungeți la bloguri de fitness și să obțineți un link de foarte bună calitate către site-ul dvs. web.

Concluzie

Importanța backlink-urilor: De ce aveți nevoie de ele și cum să le obțineți! Obținerea de backlink-uri este dificilă, deoarece nu poți cere direct cuiva să facă un link către site-ul tău fără să arăți ca un spammer. Și, pe măsură ce Google a devenit mai inteligent de-a lungul anilor, își poate da seama când legăturile sunt neserioase sau nu sunt relevante pentru utilizatori. Un backlink este un link de intrare de pe un alt site web; în esență, un backlink este orice link care indică site-ul dvs. de pe un alt site web. Acest articol detaliază tot ceea ce trebuie să știți despre backlink-uri și despre modul în care acestea vă afectează clasamentul în motoarele de căutare. Citiți mai departe pentru mai multe informații despre de ce aveți nevoie de backlink-uri, ce tip de link-uri vă oferă cel mai bun impuls, unde să găsiți backlink-uri de înaltă calitate și câte link-uri ar trebui să aveți, precum și sfaturi pentru a le obține!